Odotettavia parannuksia tai kehitettävää Jollan uudelle päivitykselle?

image
SailfishOS 1.1.9.28 (Eineheminlampi)

Jollan kehittelemä SailfishOS käyttöjärjestelmä on päivittynyt usealle ennakkoversion haluavalle käyttälle. Nimenään tämä pitää yhtä lukuisista järvistä, kuten edeltäjänsäkin.

Nyt päivitys kantaa nimeä, Eineheminlampi 1.1.9.28.

Käyttöjärjestelmä on vihdoinkin lähellä sitä mitä siltä varmaan odotettiinkin. Eli erilainen ja erottuva ulkoasu, kevyt käyttöjärjestelmä mobiililaitteille ja tietoturvallisuutta vaaliva.

Kuten kerroinkin, niin nyt ollaan lähellä käyttöjärjestelmää mitä Jollan kehittelijät voivat tarjota eteenpäin laitevalmistajille yms.

Mutta paranneltavaa omasta mielestäni on esimerkiksi näissä asioissa:

1. Puhelimen näytön hyödyntäminen vaakatasossa sovelluksesta tai muusta paikasta riippumatta.

image

Tässä yksi esimerkki kuinka ruutu toimii tällä hetkellä sovelluksissa joissa on tuki vaakatasossa toimimiselle.

Tämä onkin vain se yksi ja ainoa tilanne jossa ominaisuus on käytössä. Miksi? En tiedä. Tämä on todellakin kaivattu ominaisuus joka tilanteessa puhelinta käytettäessä.

2. Puhelimen lukitseminen, sammuttaminen ja uudelleenkäynnistys tunnelmavalikkosta käsin.
image
Tällä hetkellä puhelimen voi lukita suoraan tunnelmavalikon ylälaidasta. Virtanäppäintä pitkään painettaessa esiin tulee myös laitteen sammutuspainike.

Voisiko virtanäppäintä painettaessa esiin tulla myös uudelleenkäynnistyspainike? Ei tarvitsisi käyttää reboot-komentoa terminal-ohjelman kautta tai sammuttaa koko laitetta turhaan ja käynnistää laitetta uudelleen.

Tässä kohtaa käyttäjät kertovat että mokomat toiminnot saa käyttöön ”paikkaus”-sovelluksilla. No ne ovat vain kiertoteitä joilla väistetään ongelmia ja parannuksia. Jokaisen päivityksen kohdalla tuki niille kannattaa poistaa yms. ettei kaadu koko puhelin tai muutoin saa päivitystä pieleen.

Tämä taas tuo esiin hirmuiset määrät kysymyksiä kuinka surkea taas jälleen Jolla(ja SailfishOS) on vaikka käyttäjä voisi mennä peilin eteen katsomaan syyllistä.

3. Beta-ulkonäöstä(!) eroon pääseminen valintapainikkeissa seuraavassa päivityksessä?
image

Nämä painikkeet eivät enään sovi SailfishOS 1.1.9.28 (Eineheminlampi) ulkoasuun. Olenko oikeassa?

Kyseiset painikkeet voisi korvata esimerkiksi kiinteillä täplillä, pienillä palkeilla tai muulla tavoin jolloin graafinen ulkoasu olisi yhtenäisempi.

Tässä oli muutama esimerkki graafisesta ulkoasun parantamisesta paneutumatta muutamiin muihin puutteisiin joita ei voi kuvin kertoa. Näistä sanoista huolimatta tämä päivitys on parhainta mitä on Jolla laiteperheelle tapahtunut. Joten jäämme odottamaan mitä kaikille julkaistavallla versiolla on käyttäjilleen tarjota.

Kiitokset kaikille lukijoille jälleen. Ja näihin sanoihin Jolla puhelin hiljenee toviksi.

#jolla #sailfishos #päivitys #puhelin #unlike #jollaholisti

jollaholisti.wordpress.com

Jätä kommentti